T

share on:

Uniek boardfestival zorgt voor sneeuwrecord aan zee

Date: July 6th, 2013

Kabelsnowboarden, prachtskatepark, kunstdorp en après-ski op het strand

Na een groots verjaardagsfeest voor de tiende editie in 2012 rust het O’Neill Surf Skate Snow & Wake Fest niet op zijn lauweren. Het festival voor al wie boards lief heeft, is het langstlopende evenement uit de Belgische O’Neill stal. Maar wat ooit gewoon Skatefest noemde en nu een hele mond vol is, blijft zichzelf heruitvinden. Dit jaar kunnen snowboarders dankzij Snowbite eindeloos rondjes draaien aan een kabelbaan op het dikste pak echte sneeuw ooit op het strand. Niet alleen de beste snow- en skateboardende Beneluxers bekampen elkaar tijdens dit stevig spektakel maar iedereen kan voor een prikje van alle boardsporten proeven. De jongeren van vandaag zitten niet meer enkel in een surf- of snowkliekje, de wereld is een dorp en de multimediale duizendpoten zijn dagelijks met muziek, foto, kunst of andere sporten bezig. Daarom poot het creatieve collectief Kapow twee dagen hun basecamp in Blankenberge neer, een soort dag en nacht kunstenaarslab waar iedereen welkom is. Allen naar Blankenberge dus!

Het O’Neill Surf Skate Snow & Wake Fest wint elk jaar de prijs van ‘grootste zomerevenement aan de Belgische kust’ en is uniek in zijn soort. Of je liever actief zelf op een board stapt, of passief de toppers bekijkt, iedereen kan er terecht en zo trekken de hoogdagen van de boardsporten tot meer dan 100.000 kijklustigen. Blankenberge is dan ook terecht tevreden als gaststad en schepen van sport Katrien Van Ryssel verleent haar volle steun. “Het is een dikke stip in onze zomeragenda”, vertelt ze. “We zijn heel blij met zo een groot sportief evenement naast de vele muzikale happenings. Er wordt ook telkens voor vernieuwing gezorgd en zo komt er geen sleet op de formule.”

share on:


beachclub beachclub Philips Redbull Vans swatch