T

share on:

De wereld is een dorp: welkom in El Kapow Mundo!

Date: July 6th, 2013

Het creatief collectief Kapow krijgt liever geen definitie achter zijn naam want aan beperkingen en grenzen heeft de bonte bende lak. “Iedereen is welkom, iedereen is vrij te gaan, te doen en te laten waar hij zin in heeft,” vertelt Kapow locomotief Matthias Hoogewys, “Maar alles onder de Kapow kap moet op een positieve manier combineren waarvan velen denken dat het niet de combineren valt. Surf, skate, kunst en muziek met aandacht voor Moeder Natuur en haar kinderen. Leven, creëren, spelen en om de zwakkeren geven. Daarbij is geen brug te ver en geen hokje te klein.” Kapow is de nieuwe wereld van Matthias en de zijnen, één waarin hun mix uitmondt in tentoonstellingen, festivals, goede doelen, gekke ideeën en plezante party’s. Er is een uitvalsbasis, er is een vaste kern en er is vooral veel goesting.” besluit hij. Daardoor waaierde Kapow al uit tot in Peru met een skateproject voor de armsten en onlangs in Kinhasha kreeg de Kapow song vorm in woord, klank en beeld.

Matthias Hoogewys: “We willen dat artiesten ook andere artiesten uitnodigen en er zo een gezellige broeihaard van creativiteit ontstaat.”

 

Op papier klinkt het misschien wat vaag maar wat Kapow effectief verwezenlijkt is steeds het bekijken meer dan waard. Dat zal nu niet anders zijn! Op het O’Neill Surf Skate Snow & Wake Fest slaat de Kapow kern letterlijk zijn tenten op, dag en nacht. Ze willen er een warm nest creëren waar iedereen kan binnenwaaien en de creativiteit in alle richtingen uitvliegt. “Wat er precies zal gebeuren, weten we eigenlijk zelf nog niet goed,” lacht Mathias, “maar dat is de bedoeling. Het moet flowen, we willen dat artiesten ook andere artiesten uitnodigen en er zo een gezellige broeihaard van creativiteit ontstaat.” Nu ze dag en nacht aanwezig zijn, willen ze elk deel van ons dagelijks ritueel een Kapow draai geven. Wil je ’s morgens een verse juice, dan moet je op de ‘blender bike’ trappen. “Zo laten we iedereen even over energie nadenken zonder belerend te willen zijn,” duidt Hoogewys. “Alles wat we serveren, moet licht verteerbaar blijven. In het Kapow kamp zal je ook een bed kunnen boeken en die opbrengst gaat in de pot waarmee we artiesten of projecten steunen. Zo kun je zelfs slapend een verschil maken!”

Wie wil tonen wat hij kan, eender welke kunde of kunst, kan zich kandidaat stellen om mee te doen via de Kapow facebook pagina.

www.kapow.be / www.facebook.com/kapowow

share on:


beachclub beachclub Philips Redbull Vans swatch