T

share on:

Bij een festival hoort muziek!

Date: July 6th, 2013

Het Skatefest begon ooit als een skatewedstrijd en een minifestival op het strand. Elf jaar later ligt de focus vooral op de unieke mix van boardsporten maar heel wat dj’s en bands blijven de bezoekers twee dagen lang muzikaal entertainen, waaronder het jonge talent Jill Shaw en de Gentse hiphopsensatie Gangthelabel. “Vlaamse hiphop? Sorry, niet goed genoeg”, kopte De Standaard vorig jaar nog. Er viel te lezen dat rappers van bij ons er maar niet in slagen om door te breken. Studio Brussel draaide zelfs meer hiphop van Nederlandse makelij dan van eigen kweek. Maar de jongerenzender reageerde en zette meteen het lokale lekkers in de kijker. Uit het aantal views van de geposte filmpjes bleek er één groep met kop en schouders bovenuit te steken, de hit “Hot” van Gangthelabel is ondertussen al vlotjes meer dan  300.000 keer bekeken. Een jaar later titelde een Koppen reportage “Vlaamse hiphop leeft als nooit tevoren”. De gasten van Gangthelabel willen dat maar al te graag bewijzen!

“Vlaamse hiphop? Sorry, niet goed genoeg”, kopte De Standaard. Een jaar later titelde Koppen: “Vlaamse hiphop leeft als nooit tevoren”.

Jill Van Vooren stond voor het eerst onder de spots als de helft van het duo Jill & Lauren dat in 2010 met succes de Belgische eer verdedigde op het Junior Eurovisiesongfestival. Het zingende meisje is ondertussen een zelfstandige meid van achttien die als Jill Shaw haar eigen naam en faam wist te maken. Haar eerste single Summer Sucks stevent op YouTube richting de 400.000 views en was vorig jaar kandidaat voor Radio 2’s zomerhit. De voorbije maanden moest Jill zoals iedereen naar school maar haar zomeragenda zit helemaal vol met shows en ondertussen werkt ze hard verder aan haar eerste album. Mis je kans op een voorsmaakje niet!

Een strandfestival vraagt om een beachparty. Onder het motto ‘u vraagt, wij draaien’ maakt de O’Neill Beachclub van de gelegenheid gebruik om de jaarlijkse afspraak op het strand in een après-ski sfeer te hullen. Vorig jaar entertainde hoofdact Bobby Ewing 2500 stranddansers. Hij zeilde van Marvin Gaye tot Netsky terwijl er allerhande zwoels op het podium gebeurde. Never change a winning team, dus Bobby keert dit jaar terug om de sneeuw te laten smelten! Op zondag krijgt de snowboardwedstrijd een muzikaal extraatje. Uit alle kandidaten worden tien dj’s geselecteerd die elk 30 minuten mogen losgaan in de dj-contest. DJ Funky Fish geeft met zijn vrienden op zaterdag het goede voorbeeld en zetelt zondag in de jury. De top drie gaat met een O’Neill prijzenpakket naar huis en de winnaar mag nog een extra half uur spelen.

share on:


beachclub beachclub Philips Redbull Vans swatch