T

share on:

Snow

 

Snowboarden  – kitesurfen – wakeboarden – skiën, je kan het allemaal doen op deze “sick” set-up van +/- 800m².  Maar liefst 35000 kg sneeuw wordt er aangemaakt om deze creatie mogelijk te maken.  This is the shit!  We willen ons niet enkel focussen op het snowboarden, maar verschillende boardsporten bij elkaar brengen met deze set-up (kitesurfen, wakeboarden, skiën…)

- Eindeloos snowboarden op het strand -

De boys van Snowbite gaan steeds op zoek naar blikvangers. “Al onze reizen en evenementen hebben een bepaald concept,” vertelt Koen Darras van Snowbite. “Bij ons geen bandwerk waarbij we elke week hetzelfde programma afhaspelen.” Toen ze een filmpje van snowboarden aan een kabelbaan zagen, hadden ze hun volgende stunt gevonden. Ze vonden in het O’Neill Skate Surf en Snow & Wakefest de ideale partner om dit plan tot uitvoering te brengen. De Nederlander Maurice Lokker van The Spot Events en Stephane Fievez van Ice Mountain slaan de handen in elkaar om snowboarders eindeloos te laten glijden op het strand. “Mijn team graaft eerst een put van een kleine halve meter waar Stephane zijn sneeuwveld kan in aanleggen,” vertelt Maurice. Daarbovenop komt een kabelbaan te staan van 80 meter lang die snowboarders heen en weer zal slepen. “We hebben dit nog nooit gedaan maar ik ben zeker dat het helemaal goed komt,” weet Maurice. “We kunnen de snelheid van de kabel aanpassen en dus eerst een beetje testen en aftasten op lage snelheid zodat de pro’s dan vol gas kunnen geven.”

“Voorgaande jaren brachten we telkens een vijftal vrachtwagens sneeuw van de piste in Komen naar Blankenberge, vult Stephane Fievez van de indoor skipiste Ice Mountain aan. “Dit jaar wordt dat zeker een veelvoud. We maken de laag zo dik als nodig om een hele dag sneeuwpret in volle zomer te garanderen. Bij tropische temperaturen gaan we voor een meter. De dag erna beginnen we gewoon opnieuw”, lacht hij. Nog nooit zal er zo een pak sneeuw aan de Belgische kust gelegen hebben, het kost meer dan een maand om die zomerse sneeuwstorm in Ice Mountain aan te maken. “We schrapen de sneeuw van de piste en kippen die via een luik in vrachtwagens,” verduidelijkt Stephane.  Het parkteam van Ice Mountain bouwt onder de kabel een ‘slope’ waarop snowboarders en skiërs de wildste tricks kunnen uithalen.

Nog nooit zal er zo een pak sneeuw aan de Belgische kust gelegen hebben, het kost meer dan een maand om die zomerse sneeuwstorm aan te maken.

Zaterdag staat in het teken van knappe foto’s tot en met ‘the golden hour’ bij zonsondergang, een unieke kans op een snowshot met de Noordzee als achtergrond. Verschillende jamsessies focussen op verschillende soorten tricks. Wie voor de mooiste foto zorgt, wint een Snowbite trip naar het O’Neill SnowClash event volgende winter. Op zondag gaat er 1000 euro de deur uit. Niet alleen de wildste trick kan cash opleveren, wie de fotograaf aan een stijlvolle foto helpt, maakt net zo veel kans op een briefje in deze ‘cash for tricks’. Op zondag wordt de set-up aangepast dus het loont voor alle toppers de moeite om er twee dagen bij te zijn. “Aan een kabel snowboarden is een primeur in de Benelux dus we zijn er van overtuigd dat heel wat kleppers zullen opdagen,” besluit Koen.

Voor wie zich nog niet meteen op een snowboard met de toppers wil meten, is er ook opnieuw een helling waar je voor het eerst kan leren afdalen. “Je hebt helemaal niets nodig, wij zorgen voor alles,” weet Stephane, “je kan je dus in short aanmelden en even later zo snowboarden.”


Klik hier om de volledige setup te bekijken!


share on:


beachclub beachclub Philips Redbull Vans swatch